Industrii

Serviciile de proiectare realizate de Enex până în prezent cuprind, dar nu se limitează la, următoarele domenii:

 

Construcţii de maşini 

dispozitiv hidraulic 1Serviciile de proiectare pentru industria construcţiilor de maşini au acoperit proiecte precum: dispozitive de sudat, dispozitive pentru prelucrări mecanice, dispozitive de montaj, dispozitive de ridicat, dispozitive de control şi de verificat, componente pentru maşini unelte, dezvoltare de produse, ştanţe şi matriţe. În industria constructoare de autovehicule din portofoliul nostru fac parte: dotarea mai multor linii de asamblare cutii de viteze a unei renumite companii din domeniu cu dispozitive de măsurare, montaj și verificare inele de siguranță, standuri de prelucrare blocuri motoare, etc. În industria constructoare de mașini unelte experiența noastră acoperă o mare diversitate de dispozitive de prindere piese pentru mașini de prelucrat (mașini CNC, centre de prelucrare, mașini de frezat/găurit etc.) atât cu acționare manuală cât și pneumatică sau hidraulică, dispozitive de ridicat/manipulat dedicate pieselor speciale, dispozitive de verificat/măsurat abateri de prelucrare a pieselor mașinilor unelte, freze și raboteze profilate etc. 

 

Construcţii civile şi industriale 

Hala 2Enex are experienţă în proiectarea de construcţii civile şi industriale, fiind implicată în proiecte pentru realizarea de hale de depozitare, hale de producţie, showroom-uri, clădiri de birouri, sisteme căi de acces (scări, podeţe, pasarele, balustrade, acoperişuri), stadioane şi multe altele. Elementele de construcție trebuie să satisfacă anumite condiții economice, tehnice, de rezistență, stabilitate și de durabilitate. În proiectele executate, echipa noastră a realizat calculul static si dimensionarea elementelor structurale precum și întocmirea documentatiilor tehnice pentru diferite faze ale proiectării (studiu de fezabilitate, documentatie tehnică pentru autorizarea construcțiilor, proiectul tehnic etc.) și nu în ultimul rând elaborarea planșelor de execuție. Datorită programelor de ultimă generație și a experienței inginerilor noștrii, realizăm verificarea și optimizarea structurilor, aducem soluții noi si eficiente respectând cerințele fiecărui proiect în parte într-un timp cât mai scurt.

 

Industria extractivă 

G03082În industria extractivă echipa Enex are o vastă experienţă alături de clienţi de talie mondială. De la agregate şi benzi transportoare pentru industria minieră până la utilaje extractive complexe, echipa Enex a colaborat la proiectarea a zeci de utilaje dedicate exploatării de suprafaţă. Dintre acestea câteva exemple reprezentative ar fi: excavatoare cu roți cu cupe, utilaj de împrăștiat și răspândit, pod mobil de transfer cu cupe rotative, rampă mobilă de descărcare etc. Gama noastră de soluții acoperă cele mai dificile aplicații, permițându-ne să oferim cele mai fiabile soluții de design cât și adaptabilitate la cerințele clienților.

 

Industria navală 

Ship LoaderÎn industria navală, echipa Enex este pregătită să vă susţină cu servicii de proiectare pentru echipament portuar, încărcătoare-descărcătoare de containere, încărcătoare-descărcătoare cu benzi transportoare, structuri de susţinere pentru diferite componente şi sisteme (unităţi electrice, hidraulice, motoare şi agregate).Toate aceste echipamente portuare au menirea de a facilita incarcarea/descarcarea intr-un mod cat mai eficient a navelor ce sosesc in port indiferent de ce transporta ( carbune, containere etc.). Toate aceste echipamente s-au remarcat atat prin usurinta exploatarii precum si costurile relativ mici de intretinere. Printre avantajele utilizarii se enumera urmatoarele: costuri mici de intretinere, fiabilitate ridicata,  rapiditate in incarcare/descarcare, utilizare facila, numar mic de personal angajat.

 

Tehnica feroviară 

În domeniul feroviar, Enex şi-a dezvoltat experienţa alături de compania germană BIP - Technology GmbH în proiectarea sondelor de verificare cu ultrasunete, sistemelor de manipulare, instalaţiilor, dispozitivelor şi utilajelor pentru reparaţii şi control a materialului rulant.