Servicii

De peste 20 ani le oferim clienţilor şi partenerilor noştri servicii profesionale de proiectare dar şi asistenţă tehnică bazată pe cunoştinţele şi experienţa avansată în domeniile: construcții de mașini, construcţiilor civile şi industriale.

Echipa de ingineri proiectanţi Enex este pregatită să vă asiste cu o gamă completă de servicii, care cuprinde:

Proiectare:


mechanical engineeringOferim servicii complete de proiectare pentru orice fază de dezvoltare a unui proiect: de la subansamble la utilaje, de la concept pana în momentul în care produsul intră în faza de execuţie.

 • Inovaţie: Echipa Enex este pregatită să conceapă produse inovatoare, cu funcţionalităţi noi, capabile să susţină compania dumneavoastră în lansarea celor mai noi idei pe piaţă.
 • Concept: Dacă aveţi o idee generală despre produsul pe care vi-l doriţi, echipa Enex vă poate ajuta în conceperea produsului din faza incipientă. Pentru definirea conceptului final vom oferi propuneri multiple pentru a putea alege împreună cu dumneavoastră cea mai potrivită variantă pentru dezvoltare.
 • Modelare: Cunoştinţele personalului Enex şi soluțiile CAD cunoscute ne permit să realizăm modele tridimensionale complexe pentru verificarea concordanței între concept și cerințele funcționale.
 • Detaliere: Oferim desene de execuţie prompt şi calitativ conform standardelor în vigoare și cerinţelor clientului. Desenele furnizate de inginerii Enex conţin toate informaţiile tehnice necesare pentru realizarea ansamblelor şi subansamblelor bine organizate, astfel încât să faciliteze înțelegerea acestora.
 • Calcule rezistență: În urma calculelor, analizelor şi interpretării datelor îi asigurăm clientului un consum de material eficient în condiţii de maximă siguranţă, conform standardelor şi normelor în vigoare. Inginerii noştri proiectanţi pot realiza analize statice şi dinamice pentru diferite tipuri de structuri (lemn, beton, metal).

Fiecărui proiect i se alocă un Conducător de Proiect, responsabil pentru desfăşurarea activităţii conform coordonatelor stabilite împreună cu clientul. Acesta va:

 • face estimări bugetare,
 • conveni asupra termenelor de livrare,
 • propune alaturi de membrii echipei de proiect mai multe soluţii conceptuale,
 • organiza diferitele faze ale proiectului,
 • monitoriza desfăşurarea activității de proiectare în limitele de calitate convenite,
 • comunica proactiv cu persoana de contact din partea clientului pe tot parcursul colaborării.

Asistenţa şi supravegherea producţiei:


project1
Specialiştii noştri pot oferi servicii de asistenţă şi de supraveghere directă a producției la locul de execuție a acesteia indiferent dacă proiectul a fost sau nu făcut în colaborare cu noi. Aceştia vor asigura asistența tehnică teoretică în caz de nevoie, vor verifica calitatea execuţiei asigurându-se că sunt respectate toate cerinţele clientului și vor urmări respectarea termenelor de livrare convenite.

Enex poate recomanda o companie dintre cele cu care am colaborat cu succes și de care ne-am convins că asigură un nivel ridicat de calitate sau poate căuta executanți care dovedesc capacitatea de a asigura respectarea diverselor cerințe specifice fiecărui proiect în parte.

Asigurăm intermedierea relației beneficiar - executant din momentul pregătirii execuției (clarificarea documentației) până în momentul recepționării produselor livrate de către beneficiar.

Cercetare - dezvoltare: 


Ingeniozitatea, capacitatea de gândire divergentă și rigurozitatea modului de lucru sunt calitațile pe care dorim să le valorificăm în crearea de noi soluții tehnice care să facă față celor mai noi și complexe provocări tehnologice. Orice nouă provocare adaugă un plus la motivarea cu care abordăm fiecare proiect din domeniile în care am acumulat deja o experiența bogată.

Toate aceste atuuri ne-au ajutat în inițierea colaborării cu BIP - Technology GmbH, Germania în dezvoltarea unui agregat inovator pentru degresarea pieselor de metal cu pulbere. Această nouă abordare a procesului degresării va reduce substanțial costurile acestuia față de metodele clasice, cunoscute pentru consumul foarte ridicat de energie și de soluții decapante.

Într-un mediu economic cu un ritm susținut de dezvoltare, soluțiile inovatoare sunt cele care fac întodeauna diferența. Suntem dornici să ne punem creativitatea în  sprijinul oricui încearcă o abordare nouă a provocărilor tehnico-economice.

Câteva exemple mai relevante ale proiectelor dezvoltate de specialiştii Enex pot fi analizate în secţiunea Referinţe. Pentru mai multe detalii despre proiectele Enex, vă rugăm să ne contactaţi.